Владыка Анфим (episcop_anfim) wrote,
Владыка Анфим
episcop_anfim

Biserica Ortodoxa Traditionala din Moldova

Iubiții mei creștini ai Sfintei noastre Biserici Ortodoxe Traditionale din Moldova ,
Mă rog să fiți și să trăiți fericiți. Mă rog ca Preasfânta Stăpână să ă acopere și să vă păzească familia voastră de orice rău. Să fiți acoperiți de Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu
Ca Arhiereu al acestui loc, responsabil pentru propășirea voastră duhovnicească, doresc să se înfierbânte inima voastră cea bună cu dragostea lui Iisus Hristos. Pentru că mi se cam arată că ne-au stresat diferite probleme, economice și altele, am fost absorbiți de ele și am uitat că primul lucru din toate este să iubim pe Dumnezeu și să trăim după legea Lui sfântă.Și încă ceva, creștinii mei: Sunteți creștini ortodocși, botezați în sfânta cristelniță de un părinte ortodox. Deci țineți tare credința ortodoxă, după cum v-au predat-o Sfinții noștri Părinți. Cum au trăit binecuvântații noștri bunei și bunici aici, în Biserica noastră. Pentru că există o mișcare perfidă satanică, ce vrea să amestece credința noastră dreaptă cu alte «crezuri» mincinoase și să ne schimbe și să ne mintă. Mișcarea aceasta este numită «Ecumenism», care nu este pur și simplu o singură erezie, ci îmbrățișează toate ereziile. Este o «panerezie». Și Ecumenismul îl incită și-l susține Papa. Totuși răul mare, frații mei, este că există și de-ai noștri și mai ales oficiali purtători de rasă, în funcții înalte, care îmbrățișează pe Papa și îl numesc frate în înțeles bisericesc. Mai mult, aici, de curând, și Sinodul din Colimvari, Creta, a numit oficial pe papistași și pe ceilalți eretici «Biserici. Însă sunt nedumerit și spun: Dacă și ereticii constituie Biserica, atunci la ce nivel este«Biserica cea UNA, sfântă și sobornicească», pe care o mărturisim în crezul nostru Pentru că ereticii nu pot să constituie sau să fie numiți Biserică. Sunt cu desăvârșire neteologi cei ce spun asta.
Însă nu ne interesează ce spun și ce fac ceilalți, oricare ar fi ei, care spun astfel de lucruri neteologice și neortodoxe. Ca ierarh declar oficial că osândesc Ecumenismul ca panerezie. Iar Papa nu spunem că este «frate», nici papistașii«Biserică»(în înțelesul de Taină al cuvântului), ci îi numim «eretici». Încă «anatematizăm» în plus papismul, precum spunea Sfântul Cosma al Etoliei,: «Pe papa să-l blestemați, el va fi cauza»!
Mă rog, creștinii mei, să fiți «în sânul Preasfintei», după cum spunea Sfântul Cosma Etolul. Doresc mult să vă preocupați de subiecte referitoare la sporul vostru duhovnicesc și îndeosebi să cereți mărturisire. Pentru că mărturisirea, în primul rând, este lucrul Episcopului. Doresc să se curățească sufletul vostru ca să vedeți pe Dumnezeu, pentru că Hristos ne-a zis: «Cei curați cu inima vor vedea pe Dumnezeu» (Mt. 5,8). Același lucru rugați-vă și voi pentru mine! Fie să ne întâlnim toți în raiul cel dulce, în împărăția cerurilor! AMIN.
Cu multe rugăciuni,
† Antim Episcop de Cimislia
Biserica Ortodoxa Traditionala din Moldova
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments